Inenting Hond

Wanneer is de beste tijd om mijn hond te vaccineren?

Wanneer is de eerste vaccinatie nodig en wanneer de herhalingsvaccinaties? Het beste tijdstip voor een inenting hangt af van verschillende factoren:

  • De leeftijd van uw hond (bepaalde ziekten komen vooral bij jongere honden voor),

  • De gezondheid van uw hond (Alleen een volledig gezond dier kan optimaal afweer opbouwen),

  • De plekken waar uw hond naar toe gaat (een pension, tentoonstelling en een hondenschool),

  • De ziektes die heersen (er kunnen nieuwe ziektes of varianten op ziektes uitbreken),

  • De eigenschappen van de vaccins zelf

Dit zijn allemaal factoren waardoor het niet mogelijk is één, alles omvattend vaccinatieadvies te geven. Op basis van uw persoonlijke situatie en uw hond, geven we u een maatwerk vaccinatieadvies. Vul voor meer informatie een contactformulier in of maak een afspraak met onze praktijk!

Hoe weten jullie of mijn hond gezond genoeg is?

Zoals hiervoor al gezegd is kan alleen een volledig gezond dier een optimaal afweer opbouwen na een inenting maar hoe weten we of uw dier wel gezond genoeg is? Voorafgaand aan de vaccinatie voeren wij een gezondheidscontrole uit. Tijdens deze controle onderzoeken we of uw hond nog in topconditie is. Door dit te doen voorkomen we dat uw huisdier onnodig pijn lijdt en zorgen wij ervoor dat u bespaart op onnodige kosten. Wilt u vrijblijvend meer informatie of een consult? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

Welk voordeel heeft het inenten van honden?

Ook bij huisdieren geldt: voorkómen is beter dan genezen. Als uw hond ingeënt wordt, zal het afweerapparaat van het dier daarop reageren door antistoffen en geheugencellen aan te maken tegen de ziekte waartegen gevaccineerd is. Hierdoor kan uw hond direct de strijd aangaan met de ziekteverwekker en kan ziekte voorkomen worden. De geheugencellen zullen daarbij heel snel nog meer antistoffen aanmaken, zodat uw hond gedurende een bepaalde periode beschermd is.

Hoe lang werkt een vaccinatie voor honden?

Voor bepaalde inentingen is het wetenschappelijk bewezen dat de werkingsduur langer is dan één jaar. Door voor deze vaccins te kiezen, kunnen honden met één injectie 3 jaar lang beschermd worden tegen virusinfecties als: hondenziekte, besmettelijke leverziekte, parvo of hondsdolheid. We mogen echter niet vergeten dat er nog altijd ziekten zijn waartegen uw hond wèl jaarlijks ingeënt moet worden (bijvoorbeeld leptospirose of de besmettelijke hondenhoest). Wilt u een afspraak maken? klik dan hier!

Waarom is het inenten van mijn hond belangrijk? 

Als hondeneigenaar vraagt u zich misschien af, of het jaarlijks inenten van uw hond wel echt noodzakelijk is. Het antwoord is JA! Door te vaccineren voorkomen we veel (vaak dodelijke) ziekten bij onze huisdieren. Door deze inentingen zijn in Nederland ziekten zoals de hondenziekte en rabiës redelijk onder controle. Als we zouden stoppen met vaccineren dan is het slechts een kwestie van tijd voordat deze ziekten weer de kop opsteken. 

GRATIS!

Gebitscontroles

HUISDIEREN ZORGPLAN
Preventie Pakket Preventieve Diergeneeskunde Hond Kat Dierenarts Goes Wemeldinge

Bespaar tientallen euro's per jaar!

GRATIS!

Consulten voor puppy's en kittens

Puppy Check Gratis Gezondheidscontrole Dierenarts Goes Wemeldinge

Dierenkliniek Goes    0113-270072

's-Gravenpolderseweg 92    Goes

Dierenartsenpraktijk Wemeldinge    0113-253737

Dorpsstraat 39    Wemeldinge

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus