Inenting Kat

Wanneer is de beste tijd om mijn kat te vaccineren?

Wanneer is de eerste vaccinatie nodig en wanneer de herhalingsvaccinaties? Het beste tijdstip voor een inenting hangt af van verschillende factoren:

  • De leeftijd van uw kat,

  • De gezondheid van uw kat (Alleen een volledig gezond dier kan optimaal afweer opbouwen),

  • De plekken waar uw kat naar toe gaat (een pension, tentoonstelling of een cattery),

  • De ziektes die heersen (er kunnen nieuwe ziektes of varianten op ziektes uitbreken),

  • De eigenschappen van de vaccins zelf

Dit zijn allemaal factoren waardoor het niet mogelijk is één, alles omvattend vaccinatieadvies te geven. Op basis van uw persoonlijke situatie en uw kat, geven we u een maatwerk vaccinatieadvies. Vul voor meer informatie een contactformulier in of maak een afspraak met onze praktijk!

Hoe weten jullie of mijn kat gezond genoeg is?

Zoals hiervoor al gezegd is kan alleen een volledig gezond dier een optimaal afweer opbouwen na een inenting maar hoe weten we of uw dier wel gezond genoeg is? Voorafgaand aan de vaccinatie voeren wij een gezondheidscontrole uit. Tijdens deze controle onderzoeken we of uw kat nog in topconditie is. Door dit te doen voorkomen we dat uw huisdier onnodig pijn lijdt en zorgen wij ervoor dat u bespaart op onnodige kosten. Wilt u vrijblijvend meer informatie of een consult? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak.

Welk voordeel heeft het inenten van katten?

Ook bij huisdieren geldt: voorkómen is beter dan genezen. Als uw kat ingeënt wordt, zal het afweerapparaat van het dier daarop reageren door antistoffen en geheugencellen aan te maken tegen de ziekte waartegen gevaccineerd is. Hierdoor kan uw kat direct de strijd aangaan met de ziekteverwekker en kan ziekte voorkomen worden. De geheugencellen zullen daarbij heel snel nog meer antistoffen aanmaken, zodat uw kat gedurende een bepaalde periode beschermd is.

Hoe lang werkt een vaccinatie voor katten?

Voor bepaalde inentingen is het wetenschappelijk bewezen dat de werkingsduur langer is dan één jaar. Door voor deze vaccins te kiezen, kunnen katten met één injectie 3 jaar lang beschermd worden tegen virusinfecties als: kattenziekte of hondsdolheid. We mogen echter niet vergeten dat er nog altijd ziekten zijn waartegen uw kat wèl jaarlijks ingeënt moet worden bijvoorbeeld de niesziekte Wilt u een afspraak maken? klik dan hier!

Waarom is het inenten van mijn kat belangrijk? 

Als katteneigenaar vraagt u zich misschien af, of het jaarlijks inenten van uw kat wel echt noodzakelijk is. Het antwoord is JA! Door te vaccineren voorkomen we veel (vaak dodelijke) ziekten bij onze huisdieren. Door deze inentingen zijn in Nederland ziekten zoals de kattenziekte en rabiës redelijk onder controle. Als we zouden stoppen met vaccineren dan is het slechts een kwestie van tijd voordat deze ziekten weer de kop opsteken. 

press to zoom
Cat Close-up
Cat Close-up

press to zoom
cat resting
cat resting

press to zoom

press to zoom
1/6
GRATIS!

Gebitscontroles

GRATIS!

Consulten voor puppy's en kittens

Puppy Check Gratis Gezondheidscontrole Dierenarts Goes Wemeldinge